Contact

info@lignepierre.com

+32(0)15 509 700

Adres/Adresse:

Leuvensesteenweg 326,
3190 Boortmeerbeek

Showroom:

Enkel op afspraak.

 

We zijn gesloten op 1 mei, 9 mei, 10 mei en 20 mei.
Bouwverlof van 13 juli t.e.m. 4 augustus.

 

Nous serons fermés le 1er mai, le 9 mai, le 10 mai en le 20 mai.
Congé d’été du 13 juillet jusqu’au 4 août.

Title Image

Keramiek | KERALAM

Ijzersterk met een natuurlijke uitstraling

Keramiek

Ecologisch en zoveel meer

Bekijk zeker ook onze website WWW.KERALAM.BE voor meer foto’s van alle premium kleuren

 

Keramiek kan gerust beschouwd worden als een heel ecologisch materiaal. Het bestaat namelijk grotendeels uit verschillende natuurlijke grondstoffen (zie kader). Maar dat is niet de enige troef van dit prachtige materiaal, integendeel.

Het is enorm sterk en vlek- en hittebestendig. Bovendien is het niet poreus waardoor krassen geen kans maken, en is het niet onderhevig aan UV-stralen. Tenslotte is het zeer hygiënisch en uiterst onderhoudsvriendelijk.

Door de combinatie van al die positieve eigenschappen gebruikt Ligne Pierre keramiek in heel veel maatwerk. Denk maar aan een wastafel in keramiek, keramiek werkbladen voor zowel particuliere als professionele keukens, douchebakken en nog veel meer dan dat.

Ligne Pierre biedt haar producten in keramiek aan onder de naam Keralam. Dit gamma is samengesteld uit verschillende reeksen (Neolith, Florim Stone, Dekton, Inalco, Maxfine en Lapitec) waarin elke klant zijn gading vindt. Hiernaast enkele voorbeelden ter inspiratie.

Onderhoud: Omdat het belangrijk is dat keramiek goed onderhouden wordt, biedt onze partner Akemi een uitgebreid gamma aan onderhoudsproducten.  Ontdek ze hier.

Leveranciers:

Florim Stone – Bezoek site
Neolith – Bezoek site
Dekton – Bezoek site

Hoe wordt keramiek vervaardigd?

De basisgrondstoffen van keramiek zijn vooral klei, veldspaat, kwarts en zircoon. Het bakken gebeurt op zeer hoge temperaturen van rond de 1200°C, waardoor de verschillende korrels in het materiaal aan elkaar gaan “kleven” en één geheel vormen.