Contact

info@lignepierre.com

+32(0)15 509 700

Adres/Adresse:

Leuvensesteenweg 326,
3190 Boortmeerbeek

Showroom:

Enkel op afspraak.

 

We zijn gesloten op 1 mei, 9 mei, 10 mei en 20 mei.
Bouwverlof van 13 juli t.e.m. 4 augustus.

 

Nous serons fermés le 1er mai, le 9 mai, le 10 mai en le 20 mai.
Congé d’été du 13 juillet jusqu’au 4 août.

Title Image

Marmer / Kalksteen

Unieke Natuursteen

Marmer / Kalksteen

Net zoals u uniek bent, is ook elke natuursteen uniek.

Het woord natuursteen zegt het zelf: het is een puur natuurlijk product. Dat betekent dat de kleur en de structuur dus nooit identiek zullen zijn, wat ontegensprekelijk karakter aan dit luxueuze product verleent. Als u uw natuursteen door ons op maat laat verwerken, verkrijgt u dus een afgewerkt product dat enig is in zijn soort.

Behalve marmer zijn er nog andere soorten natuursteen, zoals graniet, kalksteen, arduin, basalt en leisteen. De bekendste kalksteen is de Belgische blauwe hardsteen, gemakkelijk te herkennen aan de tekeningen van fossielen en schelpjes.

Bij uw keuze tussen de verschillende soorten kan u zich best niet alleen laten leiden door de esthetiek, maar ook door de eigenschappen van de materialen. Marmer en kalksteen zijn bijvoorbeeld niet zuurbestendig omdat ze allebei kalk bevatten. Indien u opteert voor een marmer werkblad in de keuken, dient dan ook een te grote plaatselijke opwarming vermeden te worden. Als uw klanten met deze twee kleine puntjes rekening houden, zullen zij zeer lang kunnen genieten van de tijdloze elegantie van dit prachtige materiaal. Ook in de badkamer is het een goede keuze, denk maar aan een lavabo in natuursteen. Hieronder vind u enkele van onze realisaties in maatwerk met marmer.

Onderhoud: Omdat het belangrijk is dat marmer goed onderhouden wordt, biedt onze partner Akemi een uitgebreid gamma aan onderhoudsproducten. Ontdek ze hier.

Cote d'Azur
Marmer Calacatta Vagli
Marmer Brun Emperador
Marmer Calacatta
Blauwe Hardsteen Carrieres du Hainut
Marmer Fantasy brown
Marmer Fior Di Bosco
Marmer Grigio Maro
Marmer Nero Marquina
Marmer Rain Forest Brown
Marmer Sahara Noir
Marmer Travertino Titanium
Marmer Calacatta Extra
marmer White Beauty
Hoe ontstaat natuursteen?

Natuursteen werd op een natuurlijke wijze gevormd door onze aarde.Er zijn drie hoofdgroepen waarin we natuursteen kunnen verdelen: magmatische-of stollingsgesteenten, sedimentaire-of afzettingsgesteenten, en metamorfe gesteenten. Deze laatste groep natuursteen ontstaat door de omzetting van sedimentaire-of magmatische gesteenten onder hoge druk en/of temperatuur.